Započeo projekt ‘Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća BBŽ, MŽ i VŽ’

Ispiši

Projekt efikasnosti i održivosti rada Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije › aktivnosti › zapocheo-projekt-poveanje-efikasnosti-i-odrzhivosti-rada-gospodarsko-socija

Započeo projekt „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“
(Izvor: http://medjimurska-zupanija.hr/2018/07/24/zapoceo-projekt-povecanje-efikasnosti-i-odrzivosti-rada-gospodarsko-socijalnih-vijeca-bjelovarsko-bilogorske-zupanije-medimurske-zupanije-i-varazdinske-zupanije/)

U Bjelovaru je 23. srpnja 2018. održana početna konferencija Projekta „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“ vrijednog 962.987,25 kuna bespovratnih europskih sredstava.

Prijavitelj projekta je Bjelovarsko-bilogorska županija, a partneri su: Međimurska županija, Varaždinska županija te Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Cilj Projekta je unaprijediti kvalitetu socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih sposobnosti socijalnih partnera, odnosno promicati tripartitni socijalni dijalog između tijela javnih vlasti, poslodavaca i sindikata, kako bi se djelovalo na gospodarski razvoj zapošljavanje, poboljšanje poduzetničke klime, obrazovanje, tržište rada, poreznu politiku. Projektom će se dati i potpora sustavu mirenja i rješavanju radnih sporova. Projekt će se provoditi osamnaest mjeseci od 29. ožujka 2018. do 29. rujna 2019. godine kroz 6 radionica, 3 okrugla stola, edukacija za izmiritelje i dva studijska putovanja. U Međimurskoj županiji održat će se 2 okrugla stola i jedna radionica.

Početnoj konferenciji iz Međimurske županije prisustvovali su zamjenik župana i predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji Josip Grivec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije Darko Radanović te članovi i zamjenici članova Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji. Koordinatorica na Projektu je tajnica Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji Danica Holcinger.

Josip Grivec, zamjenik župana Međimurske županije izrazio je zadovoljstvo što su i Međimurska županija te njezino Gospodarsko-socijalno vijeće sudionici Projekta.

"Drago mi je što smo krenuli s ovim itekako važnim projektom, jer svi znamo što znači partnerstvo, koliki je značaj socijalnog dijaloga i što sve dobrog socijalni dijalog može donijeti. Reći su samo, kao što je lijepo prikazano na plakatu, pružimo ruke jedni drugima na dobrobit svih nas, na dobrobit radnika, poslodavaca i lokalne samouprave“, u svom je obraćanju rekao zamjenik župana Međimurske županije.

Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin u svom je izlaganju istaknuo da postoje infrastrukturni projekti koji plijene pažnjom, ali postoje i ovi projekti koji nisu na prvi pogled atraktivni jer ne ostavljaju ništa izrađenog, ali su jednako bitni. Gospodarsko-socijalna vijeća su važna institucija jer omogućuju poslodavcima i predstavnicima radnika, sindikatima da utječu na lokalnu, regionalnu, ali i nacionalnu politiku.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs istaknuo je da je ovaj Projekt nastavak prvog Projekta koji su Bjelovarsko-bilogorska i Međimurska županija uspješno provele tijekom 2015. i 2016. godine. "Što se tiče ovog Projekta, imat ćemo niz istraživanja koja mislim da su ključna kad govorimo o GSV-u, a to je istraživanje radnih odnosa i uvjeta rada. Imat ćemo niz edukacija i radionica, ali poseban naglasak dat će se i na izmiritelje“, istaknuo je Bjelovarsko-bilogorski župan.

Realizacijom ovog projekta socijalnim partnerima će se omogućiti učinkovitije zastupanje interesa članova, na višu razinu dignut će se međusobni dijalog, razumijevanje i motivacija.

Početna konferencija
Početna konferencija
Početna konferencija
Početna konferencija
Početna konferencija
Početna konferencija
Početna konferencija
Početna konferencija
Početna konferencija
Početna konferencija
Početna konferencija
Početna konferencija
Početna konferencija


strukturni fondovi esf