Održana 3. radionica projekta Povećanje efikasnosti GSV-a pod nazivom ‘Organiziranje radnih procesa’

Ispiši

Projekt efikasnosti i održivosti rada Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije › aktivnosti › odrzhana-3.-radionica-projekta-poveanje-efikasnosti-gsv-a-pod-nazivom-organ

Čakovec, 28. studenog 2018. – U Varaždinu je 20. studenog 2018. godine održana radionica „Organiziranje radnih procesa“ u okviru projekta „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Varaždinske županije“.

Radionica 'Organiziranje radnih procesa'
Gospodarsko-socijalna vijeća triju županija predstavljali su zamjenici župana Josip Grivec iz Međimurske županije, Bojana Hribljan iz Bjelovarsko-bilogorske županije i Robert Vugrin iz Varaždinske županije. Svi su oni istaknuli važnost Projekta za sve tri županije i za njihova Gospodarsko-socijalna vijeća.

Na radionici je bilo riječi o značaju organiziranja radnih procesa, o čemu su govorile dr.sc. Marina Klačmer Čalopa i dr.sc. Nina Begičević Ređep s Fakulteta organizacije i informatike Varaždin.

Naglašeno je da se načini na koje danas funkcioniraju uspješna poduzeća i uspješni zaposlenici radikalno razlikuju od načina na koji se poslovalo i radilo prije desetak godina. Gospodarski subjekti funkcioniraju u stalno promjenjivom poslovnom okruženju i tradicionalne modele poslovanja pregazilo je vrijeme, nove tehnologije i automatizacija poslova. Nove generacije zaposlenika neće biti ograničene državnim granicama, a automatizacija poslova preuzet će dobar dio radnih mjesta, no otvarat će se i mnoga nova. Vrlo je teško predvidjeti kakvi nas novi poslovni modeli očekuju u budućnosti pa je zbog toga potrebno ojačati ljudske resurse kako bi bili spremni za ono što nam donosi sutra. Trebat će znati iskoristiti ljudske potencijale jer su za inovacije u poslovanju potrebni ljudi, znanja i vještine.

Poslovanje gospodarskih subjekata odvija se danas u uvjetima velike i jake konkurencije, posebno zbog zahtjeva za smanjenjem troškova poslovanja i stvaranja vrlo velike kvalitete roba i usluga. Pored toga, gospodarski subjekti izloženi su učestalim promjenama zakonskih okvira poslovanja i nedostatku stručne radne snage što dodatno otežava njihov rad. Gospodarski subjekti zbog svega toga postaju sve više prilagodljivi tržištu, a upravljanje ljudskim potencijalima nalagat će agilan način poslovanja – osnivanje multidisciplinarnih timova koji će se brzo formirati, ali i brzo raspuštati.

Poseban naglasak na radionici stavljen je na ljudske resurse. Zaposlenici utječu na uspješnost poslovanja što podrazumijeva sigurno zaposlenje, ako zaposlenik dobro radi, odabir pravih ljudi za svako radno mjesto, vrednovanje i nagrađivanje dobrog rada i jednakost i pravednost. Uspješne organizacije nisu rezultat slučajnosti, one imaju jasno definiranu misiju, viziju strateške ciljeve čime se moraju voditi svi zaposlenici.

Projekta „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“ vrijedan je 962.987,25 kuna bespovratnih europskih sredstava.

Prijavitelj projekta je Bjelovarsko-bilogorska županija, a partneri su Međimurska i Varaždinska županija te Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Radionica 'Organiziranje radnih procesa'
Radionica 'Organiziranje radnih procesa'


strukturni fondovi esf